GAZİANTEP İL MEM ARGE

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı "Yazmaya Değer" Projesi Ocak Ayı Değerlendirmeleri Yapıldı.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı

ÇALIŞKANLIĞIN ANAHTARI

          Canım günlüğüm, merhaba. Bugün hem çok üzüldüğüm hem de çok mutlu olduğum olaylar yaşadım. Bunları sana anlatmak için sabırsızlanıyorum. Bakalım sen ne diyeceksin yaşadıklarıma. Kulaklarını iyi aç ve beni dinle! Bugün çok heyecanlı ve merak içinde uyandım. Çünkü annem ve babam benimle önemli bir şey konuşacaklarını söylediler. Heyecanla elimi, yüzümü yıkadım. Koşarak kahvaltı masasına oturdum. Ailece kahvaltı yapmaya başladık. Kahvaltı sırasında babam: Kızım, artık büyüdün, 8 yaşına girdin. Kendi odanı artık sen toparlayabilirsin, dedi. Bunu babamdan duyunca çok üzüldüm. Çünkü babamı çok sever ve sayarım. Onun dediği her şeyi yapmaya özen gösteririm. Annem söze devam etti: Yavrum, öğretmenin dün aradı ve beni okula çağırdı. Notlarının düştüğünden bahsetti. Bunun için seninle konuşma kararı aldık. Hem evdeki sorumlulukların için hem de okuldaki sorumlulukların için sana bir oyun hazırladık, dediğinde çok mutlu oldum ama bir yanım da çok üzgündü. Ailemi ve öğretmenimi hiç üzmek istemiyordum. Kendi içimden dedim ki: Melek, sen her şeyi başarırsın. Annemin oyunu anlatması için sabırsızlanmaya başladım. Sonra masanın yanında duran renkli ve kocaman bir kağıt dikkatimi çekti. Anne, baba, yoksa oyun bu mu? diye heyecanla yerimden fırladım ve tabloya koştum. Annem: Evet kızım, bu. Hadi bakalım sofraya otur da anlatalım, dedi. Anne, hadi ama çok merak ettim. Annem rengarenk kağıdı havaya kaldırıp anlatmaya başladı. Ben de gözlerimi kocaman açarak incelemeye başladım. Neler neler vardı bir bilsen canım günlüğüm. Mesela ödevlerimi zamanında yaparsam 10 yıldız, odamı düzenli tutarsam 15 yıldız gibi görevler vardı. Babam, bu görevleri başardıkça yıldızlar kazanacaksın, dedi. Toplam 100 yıldıza ulaştığında seni büyük bir ödül bekliyor, dedi. Acaba ödül ne olacaktı? Bunun heyecanı ve merakıyla okula koşarak gittim. Kıvılcımı aramaya başladım. Kıvılcım, sana anlatacaklarım var. Bugün yaşadıklarımı Kıvılcım'a anlatmaya başladım. Kıvılcım da bana derslerimde yardımcı olacağını söyleyince havalara uçtum. Okulda derslerimi daha dikkatli dinlemeye ve derse katılmaya çalıştım. Öğretmenim de bu duruma çok sevindi. Hem evde hem de okulda daha çalışkan olacağıma içimden bir kez daha söz verdim. Günler böyle geçerken babam, kızım artık 100 yıldıza ulaştın. Ödülünü merak ediyor musun? diye sordu. İçim içime sığmıyor. Evet babacım, lütfen söyle artık. Babam, kızım seni ara tatilde Ankara'da Anıtkabire, atamızı görmeye götüreceğiz, dedi. O kadar mutlu olmuştum ki sana anlatamam canım günlüğüm. Keşke sen de orada olsaydın. Atam bize çalışkanlığı öğreten en büyük liderdi. Onun izinden gideceğime söz verdim. Bunun için odamı daha düzenli tutacağımı ve derslerime daha çok çalışacağımı söyledim. Babam bunu duyunca bana kocaman sarıldı. İşte böyle bir gün yaşadım canım günlüğüm. Bunları sana anlattığım için çok mutluyum. Yakın zamanda görüşmek üzere canım günlüğüm. Hoşça kal.

 

HATİCE NİLDA YAPRAK

HATİCE SEYİT ÇEKER İLKOKULU-NİZİP

  

 UMUDUM YENİ YIL

Yeni yıl, yeni bir başlangıç olmalı

Bitsin savaşlar, dursun akan gözyaşı

Gülsün hep çocuklar, huzur dolsun yuvalar

Her yerde açsın çiçekler, ötsün kuşlar

 

İyileşsin ah! diyen nice hastalar,

Darılmasın kimse, kucaklaşsın dargınlar

Hüzünlerin yerini mutluluk alsın,

Son bulsun kavgalar her yeri sevgi sarsın.

 

Dünyada barış olsun, kin tutmasın gönüller

Hayatımıza güneş açsın mevsimler

Gerçek olsun hayaller, kabul olsun dilekler

Umut dolu yarınlar bizi bekler.

ONUR AĞCABAY

ASİYE ZİYLAN İLKOKULU- ŞAHİNBEY

 

 

TASARRUFU SEVEN AYŞE

            Ayşe, evde ve okulda gereksiz yere yanan lambaların çok enerji harcadığını gördü. Ailesine bu durumu anlattı ama ailesinden beklediği tepkiyi göremedi. Ayşe için bu durum çok ciddiydi.

Ertesi gün okula gitti. O gün hava aydınlık olmasına rağmen okulda tüm ışıkların açık olduğunu fark etti. Sırayla tüm ışıkları kapatmaya başladı. Sonra okul müdürünün yanına giderek tüm olanları anlattı. Müdür bu konuda Ayşe'yi göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı tebrik etti. Daha sonra Ayşe 'ye "Enerji tasarrufu hakkında daha çok şey yapabileceğine inanıyorum." dedi. Ayşe daha da cesaretlenmişti. Ders başlamak üzereydi. Ayşe hızla sınıfa doğru koştu. Biraz zaman geçtikten sonra öğretmeni sınıfa geldi. Öğretmen;

-           Ayşe rica etsem yanıma gelebilir misin?

-           Efendim öğretmenim.

-           Az önce müdür beyle konuştum. Bana enerji tasarrufunu çok önemsediğini ve bu konudaki duyarlılığından bahsetti.

-           Evet, öğretmenim, maalesef bu konuda daha fazla çalışmam gerekecek.

-           Peki, bu konuda neler yapmayı düşünüyorsun?

-           Öğretmenim ben afişler hazırlayıp enerji tasarrufu gönüllüsü olmayı düşünüyorum.

-           Seninle gurur duyuyorum Ayşe.

Bir hafta sonra Ayşe dediklerini yapmıştı. Afişler hazırlayıp okuldaki öğrencileri ve ailesini her fırsatta bilgilendirmişti. Verdiği emek işe yaramıştı. Artık okulda ve evde boşa yanan bir lamba görmüyordu. Bu durum Ayşe'yi çok mutlu etmişti.

TUANA BUĞLEM KAYA

VEHBİ DAİ İLKOKULU-ŞAHİNBEY

 

 

TASARRUF

Paramı boşa harcamam

İsraf  edip savurmam

Çünkü bilirim ki her bir kuruş,

Birikir bir gün on lira olur.

 

Poşetleri boşa kullanmam

Çevreyi plastik ile kirletmem,

Çünkü bilirim ki her bir poşet,

Birikir bir gün kirlilik olur.

 

Elektriği boşa harcamam

Kullanmadığım ışıkları kapatırım.

Çünkü bilirim ki boşa yanan ışık,

Bir gün fazla gelen fatura olur.

 

AHMET BUĞRA  ÇELİKKANAT

YEŞİLDERE CUMHURİYET İLKOKULU-OĞUZELİ

 

 

ENERJİ TASARRUFU

Geleceğimiz kararmasın,

Işıklar boşa yanmasın.

Kimse savurgan olmasın,

Kaynaklar tutumlu kullanılsın.

 

Dünyada kaynaklar tükeniyor,

İnsanlar tasarrufu unutuyor.

Su, elektrik, doğalgaz,

Kaynaklarımız giderek azalıyor.

 

Tasarrufu unutmayalım,

Geleceğimize sahip çıkalım.

Bu Dünya hepimizin,

Yarınlarımıza güzel bırakalım!

 

MELİS ÜNCÜ

KURTULUŞ İLKOKULU-ŞAHİNBEY

 

 

ENERJİ TASARRUFU

Tasarruflu olalım

Bilinçli davranalım

Işıkları kapatıp

Doğamızı koruyalım.

 

Tarlaları ekerken

Bahçeleri sularken

Bilinçli davranıp

Suyumuzu koruyalım.

 

Enerji panelleri kuralım

Rüzgâr gülleri yapalım

Çevreye bakalım

Tasarruflu olalım.

 

BİLGE DEMİRCAN

FEVZİPAŞA BUCAĞI İLKOKULU-İSLâHİYE

 

 

HOŞGEL YENİYIL!

Aralık ayının başından itibaren tatlı bir telaş sarar hepimizi. Yeni başlayan her şey gibi yeni başlayacak olan yılda kalbimizin çarpmasına neden olur. Yeni bir yıla başlarken biten yıl neler yaptığımızı, neler öğrendiğimizi, neler keşfettiğimizi, benliğimizi gözden geçiririz. Çevremize, ailemize, arkadaşlarımıza, hayvanlara ne kadar faydalı olduğumuzu, zamanımızı iyi kullanıp kullanmadığımızı düşünürüz.

Aslında her yıl yeni atılımlar, yeni umutlar, kısacası yenilikler yılıdır. Her yeni yıl insanlık tarihini yeni başarılar, yeni buluşlar, bilim ve teknolojilerle zenginleştirir. Bizim de bu hızla değişen Dünya'ya ayak uydurmamız, ülkemize katkıda bulunabilmek için daha çok çalışmamız gerekmektedir. Daha çok çalışarak daha başarılı olacağımız kesindir. Zamanımızı verimli kullanırsak, gücümüzü zorlarsak ve kendimize inanırsak her şeyin üstesinden geliriz. Yeni yılda inancımızı pekiştirerek mutlu olmaya çalışalım.

Her yılbaşında yakınlarımızın, arkadaşlarımızın yeni yılını kutlarız. Yeni yılın başarılı ve verimli olmasını dileriz. Yine yeni bir yıl geldi, bu yıl sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzurlu bir yıla başlangıç yapmanızı ve tüm yılın barış, sevgi, saygı dolu bir yıl olmasını diliyorum.

 

BEYZA KEŞ

ŞEHİT ÖKKEŞ KAYA İLKOKULU-İSLÂHİYE

 

 

 

HOŞGELDİN YENİ YIL

Bir yaş daha büyüdüm anne,

Huzur, mutluluk getirsin dünyama,

Geçmişte kalsın hüzünler,

Sevgi dolu gelsin yeni yıl.

 

Yeni yıl, yeni yıl hoş geldin bize,

Mutluluk yağmurları yağsın gökyüzüne,

Dünya çocukları hep mutlu olsun,

Yeni yılın coşkusu içimize dolsun.

 

Yeni yıl yeni yıl hoş geldin bize,

Mutluluk yağmurları yağsın gökyüzüne.

 

 

BELÇİM DEMİR

OSMANGAZİ İLKOKUL-ŞEHİTKAMİL

 

 

ÇALŞKANLIK

Benim adım öğrenci,

Her zaman yaparım ödevimi

En çok severim matematiği,

Sınıfta adım çalışkan öğrenci.

 

Çok çalışırım derslerime,

Güvenirim ben kendime,

Karınca gibi çalışırım,

Sınıfta adım çalışkan öğrenci.

 

Önemlidir derslerim,

Geleceğim için,

Çalışmayı çok severim,

Sınıfta adım çalışkan öğrenci.

 

 

İKRA NUR YÜCEEL

MEVLANA İLKOKULU-ŞEHİTKAMİL

 

 

 

 

 

 

 

Pancarlı Mahallesi 58007 Nolu Sokak No8 Şehitkamil / Gaziantep - 0342 2802700

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.