GAZİANTEP İL MEM ARGE

KODA Projesi

SEVİLAY ÇEVİK   
Projenin Amacı

Program kapsamında; ağırlıklı olarak kırsalda çalışan öğretmenler bir araya gelerek kendi aralarındaki dayanışmayı artırarak iletişim halinde kalabilecekleri, birbirlerinden öğrenme pratiklerinin çoğalacağı, ihtiyaç duydukları konularda eğitimler alarak gelişebildikleri ve sosyalleşebildikleri yüz yüze ya da çevrimiçi buluşmalar gerçekleşmektedir.

Projenin Faaliyetleri

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında köylerde ve kırsal mahallelerde görev yapan sınıf öğretmenleri bu programa dâhil olarak kendi yerel topluluğunuzun bir üyesi olabilirsiniz. (Programda kontenjan olması durumunda il ve ilçe merkezlerindeki sınıf öğretmenlerine de yer verilebilecektir.)2021-2022 döneminde kendi bölgesinde KODA Öğretmen Topluluklarına dâhil olan öğretmenlerimizin devam etmek istemeleri durumunda bu yıl için tekrar başvurmaları gerekmektedir.

KODA (Köy Okulları Değişim Ağı) kapsamında köylerde ve kırsal bölgelerde görev yapan öğretmenlerle 2022 2023 Eğitim Öğretim Yılı içerisindeki ikinci buluşmamız gerçekleşti.

Sena Büyükkonuk Ortaokulunda başlayan buluşma 'Okul Dışı Öğrenme Ortamı: Doğada Bilim' eğitim programı kapsamında Trafik Parkı içerisinde devam etti.

Eylül ayında gerçekleştirilen ilk buluşmada katılım gösteren meslektaşlarımızla tanışma ve meslektaşlarımızın ihtiyaç hissettikleri eğitimler belirlendi.

Ekim ayında gerçekleştirilen ikinci buluşmada iste 'Okul Dışı Öğrenme Ortamı: Doğada Bilim' eğitimi verildi.

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA)' nın amacı köyde ve kırsalda eğitim başarısını arttırıcı potansiyelleri ortaya koymak

İncilipınar Mah. 3 Nolu Cadde Valilik Binası Kat3 Şehitkamil/GAZİANTEP - 90 342 230 80 02 Dahili 4449, 4413,4446

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.

<